” Pas na een paar u besefte ik dat ik was ontslagen”
Chefkok Alain Alders kookte restaurant De Vrienden van Jacob in landgoed Duin & Kruidberg naar een Michelinster toe. Vanwege corona bedacht hij een nieuw concept, waarvoor minder personeel nodig was. Pijnlijk: hijzelf bleek daardoor ook overbodig… Lees verder
Hilde Bouman 20 juni 2021
Alain Alders vliegt uit…
Na een dienstverband van bijna een kwart eeuw nam landgoed Duin & Kruidberg afscheid van chef en meesterkok Alain Alders. Hij was erbij vanaf het prille begin van het fine dining restaurant De Vrienden van Jacob en behaalde er zelfs een Michelinster en een zevende plek op de lijst van beste Nederlandse restaurants volgens Lekker. Maar het concept ging om en voor de ervaren en gelauwerde executive chef was geen plaats meer. “Mijn blik is verruimd”.
Door Joost Scholten
Chef’s table by Alain Alders
Topkok Alain Alders heeft na zijn vrij abrupte vertrek bij het gerenommeerde restaurant De Vrienden van Jacob op het Santpoortse Landgoed Duin & Kruidberg ’wel even in een dalletje gezeten’. Maar het professionele hartzeer is inmiddels weggeëbd. Alders hoopt komend voorjaar ruim dertig kilometer noordwaarts – in Broek op Langedijk – zijn eigen eetgelegenheid te openen.