Restaurant De Vrienden van Jacob is gesloten sinds september 2020.

Alain Alders is al langer actief als gast chef, keynote spreker en consultant voor gastronomische concepten en voedselproducenten wereldwijd. Bij Nestle op het gebied van soepen en sauzen, bij Vezet voor de ontwikkeling van nieuwe maaltijd salades en voor Vanilla Venture op het gebied van de toepasbaarheid van Sosa producten in de keuken en in de patisserie .

Sinds oktober 2020 richt ik me hier nu volledig op.

Op de Maledieven was hij actief als gast chef Velaa een van de luxste ressorts op de Malediven, zo ook op Sint- Maarten, Australië, Italië, Duitsland, de Holland Amerika lijn. Uiteindelijk is het deze diversiteit die de topchef zo boeit. Of het nu gaat om een gastronomisch restaurant of pub, een voedselproducent of een hotelbedrijf – er zijn geen beperkingen voor Alain Alders. Belangrijk voor hem is de dialoog op ooghoogte en een spannend project.

Al meer dan 16 jaar staat Alain Alders aan de top van de  Nederlandse gastronomie. Geboren in 1968 in Amsterdam als zoon van een directie secretaresse en een elektromonteur  werd hij voor het eerst blootgesteld aan horeca bij een oom die een vis restaurant had in Amsterdam. De jonge Alain stond voor de keuze om kok of bakker te worden. Alain  besloot chef-kok te worden, en zelfs toen al kondigde hij aan zijn ouders: “Dus als ik chef-kok word, dan wil ik tenminste een goede zijn” – en hij heeft zijn woord tot op de dag van vandaag gehouden.

Alders trainde bij oa. Dikker & Thijs, in Amsterdam, Amstel Hotel te Amsterdam. In 1989 vervulde hij zijn Dienst plicht als marinier  en kwam terug in de horeca als aankomend chef de partie bij  Hotel Corona te Den Haag, werd chef de partie bij de Hoefslag te Bosch en Duin, daarna als Sous chef in de Kersentuin in Amsterdam. Dit was een van de belangrijkste fasen van zijn carrière, immers, hij was gefascineerd door discipline en consistentie  – onmisbare troeven in zijn roeping – en, bovenal, de down-to-earthness en welwillendheid van de patron toonde zijn werknemers dag in, dag uit.

De ideale voorwaarden voor het aannemen van de positie chef-kok op Landgoed Duin & Kruidberg te Santpoort, waar hij dit bedrijf opzette van een vakantieoord naar een luxe 5 sterren hotel met banquets tot ….. een brasserie van 100 couvert en een luxe restaurant met een Michelin ster.